Do mięsa drobiowego zalicza się kurczaki, kury, indyki, perliczki, kaczki, gęsi i gołębie. Mięso drobiowe odpowiednio przygotowane jest smaczne, delikatne, krucze, a jednocześnie lekkostrawne, i nisko kaloryczne. Najważniejszym składnikiem mięsa drobiowego jest białko, żelazo, cynk , magnez oraz przeciwutleniacze. Mięso drobiowe jest łatwe w przyrządzaniu na wiele sposobów.
Drób
Do mięsa drobiowego zalicza się kurczaki, kury, indyki, perliczki, kaczki, gęsi i gołębie. Mięso drobiowe odpowiednio przygotowane jest smaczne, delikatne, krucze, a jednocześnie lekkostrawne, i nisko kaloryczne. Najważniejszym składnikiem mięsa drobiowego jest białko, żelazo, cynk , magnez oraz przeciwutleniacze. Mięso drobiowe jest łatwe w przyrządzaniu na wiele sposobów.
Posiadamy w ofercie :
-elementy drobiowe
- mięsa drobiowe
- podroby drobiowe
- produkty cięte IQF
-
Drób
-
Wołowina
Mięso wołowe uważane jest za jedno z najbogatszych pod względem wartości odżywczych. Jest znakomitym źródłem przyswajalnego białka i żelaza. Ponadto jest źródłem witamin A, E i D. Wyróżnia się pod względem kruchości i koloru mięsa oraz wyjątkowego smaku.
-
Wieprzowina
Wieprzowina jest jednym z najbardziej popularnych mięs spożywanych w Polsce. Najchętniej kupowanymi elementami są schab, szynka, łopatka, boczek i karkówka. Zawiera duże ilości potasu, białka, witaminy B1 oraz wapnia. Wieprzowina jest smaczna i łatwa w przygotowaniu.